Κρεας
Μοσχαράκι με μελιτζάνες – Γλύκισμα το φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι ελιά
7-8 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
Λάδι αλάτι πιπέρι
2 ντομάτες σε κύβους
1 κ.σ πελτέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας από τις δύο μεριές μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σκόρδο τσιγαρίζουμε λίγο και προσθέτω τις ντομάτες και 2 1/2 ποτήρια νερό και βράζουμε μεχρι να μαλακώσει το κρέας
Εχουμε κόψει τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις εχουμε βαλει μισή ώρα σε αλατόνερο. Τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρά
Τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.Οταν το κρέας μου ειναι σχεδόν ετοιμο προσθέτουμε τις μελιτζάνες αλάτι πιπέρι τον μαιντανό και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό
Αφήνουμε να βράσουν ολα μαζί μεχρι να δέσει η σαλτσα και να μείνει με το λάδι τους
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΕ ΠΗΛΙΝΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο χοιρινο μπουτι
1 μετριο κρεμμυδι
2 σκελιδες σκορδο
δυο λεμονια τον χυμο
λιγο θυμαρι λιγο δεντρολιβανο ενα φυλλο δαφνη
λιγο πιπερι μαυρο λιγο μπουκοβο αλατι λαδι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σερβιρουμε με ρυζι με αναμεικτα λαχανικα η οτι αλλο μας αρεσει.
Από την Rania Karpouzh και την ομάδα “Χρυσές Συνταγές”