Συνταγές
Χοιρινό με πράσα αυγολέμονο – Πολύ ωραίο και περιποιημένο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι, φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τα σωτάρουμε, αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό, το αλευρώνουμε και το βάζουμε να θωρακιστεί.
Κόβω τα πράσα, καρότα και σέλινο τα φύλλα και τα ρίχνω μέσα.
Σβήνω με ένα ποτηράκι τσίπουρο παραγωγής και το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε νεράκι, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
Χτυπάμε ένα αυγό με λίγο κρέμα γάλακτος, μουστάρδα, λίγο ζωμό και ένα λεμόνι το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό κατά προτίμηση.
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για χοιρινό στο φούρνο!
Υλικά:
1,5 κιλό χοιρινό από μπούτι
250 γραμ. κεφαλοτύρι, (όχι πολύ αλμυρό)
1 μεγάλη ντομάτα
1 μεγάλη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 κουτί μανιταράκια ολόκληρα
μερικά κλωνάρια σέλινο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες, (μεγαλούτσικα κομμάτια). Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στη σακούλα.
Κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες και το τυρί σε κύβους και μαζί με τα άλλα υλικά τα βάζουμε και αυτά στη σακούλα, την οποία κλείνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, την τρυπάμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2 ώρες.
Προσοχή! Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό.
Μπες στο touristorama.com για περισσότερες νόστιμες Συνταγές!