Ορεκτικα
Έχει λίγο κόπο αλλά αξίζει – εξαιρετικός ντοματοπελτές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-20 κιλά ντοματάκια
-αλάτι χονδρό
-ζάχαρη
-ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα ντοματάκια και με το μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσανάκι και κόβουμε στα τέσσερα.
Περνάμε από την πρέσα χειρός και συλλέγουμε τον πολτό. Η πρέσα αφαιρεί την φλούδα και τα σπόρια.
Την φλούδα την περνέμε άλλες 3 φορές απο την πρέσα, βγάζει αρκετό υλικό. Τοποθετούμε τον πολτό σε ταψιέ, εμένα μου βγήκαν 4 ταψιά της κουζίνας. Προσθέτω στο κάθε ταψί αλάτι χονδρό 4 κτσ. και ζάχαρη 3 κτσ.
Εψησα στούς 250 βαθμούς το κάθε ταψί για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να αφυδατωθεί τελείως ο πολτός. Στην διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε συνέχεια ιδίως προς το τέλος.
Τοποθετούμε τον πελτέ σε αποστειρωμένα βαζάκια προσθέτουμε από επάνω λίγο ελαιόλαδο, κλείνουμε καλά με το καπάκι και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Πάνω σε ψωμάκι με μοτσαρέλλα και ρίγανη είναι όνειρο.
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Χορταστική σαλάτα με φακές και ντοματίνια.. Μια νόστιμη αλλά και με λίγες θερμίδες συνταγή.
Υλικά
-200 γρ. φακές
-50 γρ. ντοματίνια
-60 γρ. φέτα
-1 κρεμμύδι
-2 σκελίδες σκόρδο
-2 φύλλα δάφνης
-ελιές χωρίς τα κουκούτσια
-1/2 ματσάκι μαϊντανό
-φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
-ελαιόλαδο
-2 κτσ. ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνουμε στο για 15 περίπου λεπτά.
Ύστερα κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε μαζί με τις ελιές και τη φέτα στις φακές. Ανακατεύουμε και ολοκληρώνουμε ρίχνοντας το μαϊντανό και το δυόσμο.