Υλικά:
200 γρ. Καλαμποκάλευρο
250 γρ. Λευκό αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Μισή κουταλιά γλυκού αλάτι
Μισό ποτήρι κρασιού λάδι
200 γρ. Φέτα Αμφιλοχίας
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το λευκό αλεύρι με το καλαμποκάλευρο. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο αλεύρι. Ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και έπειτα σιγά σιγά ζεστό νερό έως ότου έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται και να μη κολλά στα χέρια αλλά όχι πολύ σφιχτή.
Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη με το χέρι και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθεί καλά με τη ζύμη. Λαδώνουμε ένα ταψάκι (24εκ.), απλώνουμε τη ζύμη, τη χαράσσουμε σε μερικά σημεία και λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνειά της. Την αφήνουμε λίγη ώρα σε ζεστό σημείο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά στους 185°C μέχρι το ψωμί μας να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Κείμενο: Διγώνης Βαγγέλης
Tip: Στη ζύμη μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε λίγη ρίγανη καθώς και λίγη γραβιέρα σε μικρά κυβάκια. Επίσης μπορεί να γίνει και μια “εναλλακτική” βάση για πίτσα.