ΥΛΙΚΑ
-3 παντζάρια
-1/2 ματσάκι μαϊντανό
-1 κρεμμύδι ξερό
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
-αλατάκι, πιπεράκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκίνα από τα παντζάρια, γιατί χρειάζονται τον χρόνο τους για να ψηθούν. Αφού τα ξεπλύνεις, άλειψέ τα με λίγο ελαιόλαδο και τύλιξέ τα σε αλουμινόχαρτο. Ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 για 30-35 λεπτά. Εναλλακτικά πάρε έτοιμα σε βαζάκι ή βραστά για εξοικονόμηση χρόνου.
Πρόσεξε οι φακές σου να μην χυλώσουν, αλάτισε και βράσε τες (άλλαξε και το νερό, μετά την πρώτη βράση) για περίπου 20-25 λεπτά, ώστε να κρατάνε, ξέρεις, al dente, κάνε το όπως οι Ιταλιάνοι. Άφησέ τες να παγώσουν στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ, θα έχεις ψιλοκόψει τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι σε ροδέλες και τον μαϊντανό χοντροκομμένο (φαίνεται αστείο…) και θα έχεις ανακατέψει το ελαιόλαδο με το μπαλσάμικο. Κόβεις και τα παντζάρια σε ροδέλες αφού κρυώσουν και ανακατεύεις όλα τα υλικά, μην ξεχάσεις τις φακές από το ψυγείο, περιχύνοντας με την βινεγκρέτ. Αλατοπιπέρωσε και είναι η Χρωματιστή σαλάτα φακές με παντζάρια είναι έτοιμη!
Καλή σου όρεξη!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο sforsummer.wordpress.com