Συνταγές
Τελεια σπιτική μερέντα με καραμελωμένο ζαχαρούχο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 κουβερτούρα 125γρ…Έβαλα μαύρη μπορείτε να βάλετε κ γάλακτος η πραλίνα.
1/2 πακέτο βούτυρο δηλαδή 125 γρ
3 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μικρο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνουμε την μαργαρίνη και την σοκολάτα
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά
Τέλος ρίχνουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ψωμάκια με Μερέντα!
Η Συνταγή είναι της κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
450γρ αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα χλιαρό γάλα
3κ.σ. βουτυρο λιωμένο
5κ.σ. ζάχαρη
1/2 κγ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγια στο γάλα και μετά τα βάζουμε όλα στο μίξερ ! Μόλις γίνει το μείγμα και ξεκολλάει από τα τοιχώματα, σκεπάζουμε κ αφήνουμε να φουσκώσει για 45’!
Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε μπαλάκια (γύρω στα 12-15) τα ανοίγουμε με τα χέρια & βάζουμε τη γέμιση ( εγω έβαλα μερεντα)!
Κλείνουμε σαν πουγκί κ τη μεριά αυτή τη βάζουμε από κάτω !
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 για 15’ τα στόλισα με λιωμένη κουβερτούρα
Η Συνταγή είναι της κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.