Διαφήμιση

Υλικά

200 γρ.ζάχαρη
25 ml νερό
Χυμός λεμονιού1 κουταλιά της σούπας.
90 gr βούτυρο
50 ml κρέμα γάλακτος
5 gr αλάτι

Εκτέλεση

1.- Βγάλτε το βούτυρο από το ψυγείο ώστε να μαλακώσει. Επίσης βγάλτε την κρέμα, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2.- Ρίξτε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα στην οποία πρόκειται να κάνετε την καραμέλα, προσθέστε το νερό και το χυμό λεμονιού και το αλάτι και βάλτε σε χαμηλή φωτιά για να λιώσει.

3.- Μην ανακατεύετε τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει (συνήθως διαρκεί περίπου 5-7 λεπτά). Όταν η καραμέλα γίνει πορτοκαλί, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε το.

Δες και αυτό!
Τορτελίνι με ντομάτα και φέτα

4.- Προσθέστε την κρέμα και ανακατέψτε συνεχώς. Αφαιρέστε τη καραμέλα από τη φωτιά , αφήστε τη να κρυώσει και τοποθετήστε τη σε ένα κατάλληλο δοχείο. Διατηρείται στο ψυγείο για περισσότερο από ένα μήνα.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

Μέχρι να ψηθεί, ρίξε μια ματιά εδώ...