Υλικά 1.200γρ. μήλα Γκόλντεν καθαρισμένα, σε κύβους 4 κουτ. σούπας χυμό μήλου 200γρ. αλεύρι 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 50γρ. […]

Διαφήμιση

Υλικά

  • 1.200γρ. μήλα Γκόλντεν καθαρισμένα, σε κύβους
  • 4 κουτ. σούπας χυμό μήλου
  • 200γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50γρ. βούτυρο κρύο
  • 125γρ. ζάχαρη καστανή μαλακή
  • 170γρ. ξινή κρέμα (sour cream)*
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 50γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα

Διαδικασία

Σιγοβράζετε τα μήλα με τον χυμό μήλου για 4-5 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC βαθμούς (ή 160οC βαθμούς με αέρα).

Βάζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μπολ και τα τρίβετε μαζί με το κρύο βούτυρο με τις άκρες των δαχτύλων σας, μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε 75γρ. από τη ζάχαρη, την ξινή κρέμα και το αβγό και ανακατεύετε.

Δες και αυτό!
Κριθαράκι με μανιτάρια, μπέϊκον και λαχανικά

Απλώνετε τα μήλα με τον χυμό τους σε πυρίμαχο σκεύος. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βάζετε τη ζύμη πάνω στα μήλα. Ανακατεύετε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα χοντροσπασμένα φουντούκια και πασπαλίζετε το γλυκό.

Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Αφήνετε τη «μηλόπιτα» να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε.

Δες και αυτό!
Γλυκό που κάνει καλό; Φυσικά αφού ο Μακεδονικός Χαλβάς, γίνεται γέμιση γι΄αυτό το στρούντελ μήλου.

Φωτογραφία – Food Styling: Tina Webb

Tips

Ξινή κρέμα (sour cream) θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

 

Αν θέλετε, όταν σιγοβράζετε τα μήλα, μπορείτε να προσθέσετε ένα ξυλάκι κανέλας και 2-3 σπόρους κάρδαμο, τα οποία θα αφαιρέσετε μετά.

Δοκιμάστε περισσότερες συνταγές στο http://www.olivemagazine.gr

Διαφήμιση