Συνταγές
Πατάτες με τυριά κιμά και λουκάνικα – Νοστιμότατο φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες
500 γρ κιμα μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτε
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Αλάτι πιπέρι 1 δαφνοφυλλο
3-4 λουκάνικα βρασμένα κομμένα σε ροδέλες
250 γρ regato τριμμένο
2-3 ντομάτες σε ροδέλες!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζω λάδι και τριγαρίζω πολυ καλά τον κιμά προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστεί καλά Ρίχνω και τον Πελτέ να τσιγαριστεί μετά προσθέτω τις ντομάτες και μόλις πιουν τα υγρά τους σβήνω με το κρασί αφήνω να εξατμιστεί προσθέτω αλάτι πιπέρι πάπρικα το δαφνοφυλλα και λίγο νερό και σιγοβράζω μέχρι να μείνει με το λάδι του!!!!
Σε ένα πυρεξακι στρώνω μια στρώση πατάτες το μισό τυρί τον κιμά τα λουκάνικα μετά στρώνω ξανά πατάτες τις ροδέλες ντομάτας και το υπόλοιπο τυρί και ψήνω στους 200 μισή ώρα περίπου. Έγινε υπέροχο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη παρακάτω συνταγή για Hasselback πατάτες!!
8 πατάτες
3 κσ βούτυρο
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Σκόρδο σκόνη
Αλάτι πιπέρι
Εκτελεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις σκουπίζουμε.
Τοποθετούμε μια μια πατάτα σε ξύλινη κουτάλα (αυτό μας βοηθάει να μην πάει το μαχαίρι μας μέχρι κάτω) και τις κόβουμε ανά 5mm περίπου.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τις κομμένες πατάτες και τις σοτάρουμε να βουτυρωθούν τελείως.
Τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και το σκόρδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος στις πατάτες.