Συνταγές
Μηλόπιτα τριφτή γιατί χατήρια δεν χαλάμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ” Anna Georgiadou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη.
3 φλυτζανες αλεύρι
1 βιταμ
1 αυγο ( αν θέλεις να την κάνεις νηστίσιμη,δεν βάζεις αυγό αλλά χυμό από 1 πορτοκάλι.)
1 φλυτζ. Ζάχαρη
2 βανιλιες,ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη γέμιση
6 μεγάλα μήλα στον τρίφτη
1/2 φλυτ. Ζάχαρη
1 κ γ κανέλα
Σταφίδες και καρύδια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζεις τη ζύμη,γίνεται σφιχτή .Κρατας μια μπαλιτσα ίσαμε ένα μανταρίνι και την υπόλοιπη την απλώνεις με το χέρι σε βουτυρωμενο ταψί.
Ρίχνεις τη γέμιση και στη ζύμη που κράτησες ρίχνεις μισή φλυτζανα αλεύρι.Τριβεις με το χέρι πάνω στη γέμιση.
Ψήνεις σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180β για μια ώρα περίπου.
Η συνταγή είναι από “Anna Georgiadou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μηλόπιτα ρολό σε φύλλο κρούστας
Υλικά:
- 3 φύλλα κρούστας
- 4 μήλα ώριμα
- 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδι χοντροτριμμένο
- Βιτάμ
για το πασπάλισμα
- Άχνη ζάχαρη
- Κανέλα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα, σε ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε τα μήλα με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα βράζουμε.
Μόλις σωθούν τα υγρά προσθέτουμε την ζάχαρη και όταν καραμελώσουν τα μήλα, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε για 3′ λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το καρύδι, τις σταφίδες και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα.
Ανοίγουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, χωρίς να τα βουτυρώσουμε και στρώνουμε την γέμιση(στην μεγάλη πλευρά) αλείφουμε με βιτάμ τις άκρες και κλείνουμε σε ρολό.
Αλείφουμε όλο το ρολό με βιτάμ και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Όταν κρυώσει το ρολό πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο syntagoula.wordpress.com