Διαφήμιση

Υλικά 
1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες
2 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
3/4 φλ. τσαγιού γάλα
1 1/2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
300 γρ. τυρί τσένταρ ή γραβιέρα τριμμένο
αλάτι

Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε φέτες πάχους 5 χιλιοστών.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη κρέμα, το γάλα, το θυμάρι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να συνδυαστούν σε μια ομοιογενή κρέμα.

Παίρνετε ένα μεγάλο οβάλ πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 33 Χ 22 εκ. και βάθος 5 εκ. το λαδώνετε και βάζετε μια στρώση από τις πατάτες [περίπου το 1/4 από τις κομμένες πατάτες].

Δες και αυτό!   Σταματήστε το Κερί και τα Βλαβερά Χημικά! Δοκιμάστε αυτούς τους 6 Ανώδυνους Τρόπους Αποτρίχωσης και θα Μείνετε Άφωνες!

Αλατοπιπερώνετε και απλώνετε από πάνω μια στρώση από το 1/4 μείγμα κρέμας και το 1/4 από το τριμμένο τυρί.

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σχηματισθούν 4 στρώσεις συνολικά.
Σκεπάζετε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 50 λεπτά περίπου.
Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει από πάνω.

Sintayes.gr

Διαφήμιση

Περισσότερα από το Διαδίκτυο...

loading...