Διαφήμιση

Υλικά
για την ζύμη
500 gr. αλεύρι για γ.ο.χ.
1 φακελάκι μαγιά
250 ml. γάλα φρέσκο
100 ml. ηλιέλαιο
2 αυγά
3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 βανίλια
για το σιρόπι
500 gr. ζάχαρη
450 ml. νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και το ρίχνουμε σε ένα μπωλ , μαζί με την μαγιά, την ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας από το αλεύρι, αφήνουμε 15 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς τη βανίλια, τα αυγά, το baking powder, την ζάχαρη και ζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και στο τέλος το ηλιέλαιο. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μέρη . Παίρνουμε το 1/3 και ζυμώνουμε ξανά ρίχνοντας στη ζύμη το κακάο , τη κανέλα και το γαρύφαλλο και με λίγο ηλιέλαιο βοηθάμε την ζύμη να ενωθούν τα υλικά .

Δες και αυτό!   Παγωτό με ζάχαρη; très banal


Χωρίζουμε την καφέ ζύμη σε 3 ίσια κομμάτια, το ίδιο κάνουμε και για την λευκή.


Πλάθουμε την καφέ ζύμη σε μπαστουνάκια και ανοίγουμε την λευκή σε ένα χοντρό φύλλο μακρόστενο ώστε να χωρέσει μέσα το μπαστουνάκι της σκούρας ζύμης.


Κάνουμε ρολό την ζύμη και κόβουμε τα ροξάκια σε φέτες περίπου 1,5 εκατοστά.
Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν 15 λεπτά στους 180°C.
Αφού ψήσουμε τα ροξάκια βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 4-5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε τα ροξάκια όσο είναι καυτό το σιρόπι.

Δες και αυτό!   Κοτόπιτα σε ρολό

Διαφήμιση

Περισσότερα από το Διαδίκτυο...

loading...