Συνταγές
Πωωωω τέλειος ο μπακλαβάς με μπόλικο καρύδι και αμύγδαλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο φύλλο κρούστας, 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, 200 γρ. καρύδι, 200 γρ. αμύγδαλα, 6 φρυγανιές, 1 κουταλάκι κανέλα. Για το σιρόπι 3 φλιτζάνια ζάχαρη, 2 νερό, μισό λεμόνι, λίγα γαρύφαλλα.
Πασαλείφω 2 φύλλα με το βούτυρο που έχουμε λιώσει βάζω το μίγμα που έχουμε χοντροκομμένα και τις φρυγανιές όπως έχουμε αλέσει και την κανέλα.
Στην άκρη και γύρισα στό τέλος και και όπως είναι μακρύ το βάζο σε βουτυρομένο ταψί, φτιάχνω όλα τα φύλλα.
Στο τέλος πασαλείφω το υπόλοιπο βούτυρο κόβω κομμάτια λοξά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνω το σιρόπι που έχουμε φτιάξει, το βράζουμε πέντε έως δέκα λεπτά, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και έτοιμο.
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Μπακλαβαδάκια απίστευτα ωραία !!!
Υλικά
-1 πακέτο κρούστα, εγώ έβαλα Βηρυτού
-150 γρ. καρύδια ωμά
-150 γρ. αμύγδαλα ωμά
-250 γρ. βούτυρο Lurpak
-1 κτγ. κανέλα
-1/2 κτγ. γαρίφαλο
-φιστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα
Για το σιρόπι
-2 κούπες νερό
-3 ζάχαρη
-3 κτσ. μέλι
-5 σταγόνες μαστιχέλαιο
-χυμό από μισό λεμόνι
-φλούδα από λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα τύλιξα, έριξα επάνω το λιωμένο βούτυρο και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο.
Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό, ζεστά και τα δύο όχι καυτά.!! Πασπάλισα με το φιστίκι..!!