Διαφήμιση

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 4 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • Για τη σως:
  • 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα καυτερή
  • 1 λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.  Βράζουμε τα αυγά και τα κόβουμε στα τέσσερα.
  2. Για τη σως: Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως σε μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Όταν κρυώσουν οι πατάτες τις κόβουμε σε κομματάκια αρεσκείας μας, [μέτρια ή πολύ μικρά ή ακόμα να χοντρολιώσουμε τις πατάτες με το πιρούνι] μέσα σε μπολ. Προσθέτουμε και τη σως, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και σερβίρουμε γαρνίροντας με τα βραστά αυγά αλατοπιπερωμένα. Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Δες και αυτό!   Κολοκυθόπιτα

Πηγή

Διαφήμιση

Περισσότερα από το Διαδίκτυο...

loading...