Διαφήμιση

Υλικά
– 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ΚΙΧΙ της alfa
– 1000 γρ. διάφορα χορταρικά (σέσκουλα, σπανάκι, σινάπι, μυρώνια, παπαρούνες, καυκαλήθρες)
– 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 1 μικρό ματσάκι άνηθο
– ½ από ένα ματσάκι μάραθο
– ¼ από ένα ματσάκι μαϊντανό
– Ελαιόλαδο
– Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
– Αλάτι

Εκτέλεση
1
Αφήνουμε τα φύλλα να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουξουμε τις πιταρούδες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

2
Καθαρίζουμε τα χορταρικά και τα μυριστικά, τα ψιλοκόβουμε, αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ευρύχωρο μπωλ. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το μάραθο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε πιέζοντας τα χόρτα με τα χέρια μας ώστε να βγάλουν τα υγρά τους τα οποία και αφαιρούμε, προσθέτουμε 30 γρ. ελαιόλαδο και μπόλικο μαύρο πιπέρι.

Δες και αυτό!   Βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες μέσα από έναν εύχρηστο αλφαβητικό κατάλογο των βοτάνων της ελληνικής φύσης!

3
Ανοίγουμε ένα φύλλο και αφού το ραντίσουμε με ελαιόλαδο, στη μισή του επιφάνεια απλώνουμε διάσπαρτα τη γέμιση και κλε΄νουμε διπλώνοντας σε φάκελο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά και αραδιάζουμε τις πιταρούδες σε δίσκο ψησίματος. Αλείφουμε τις πιταρούδες με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 35 λεπτά μέχρι ν’ αποκτήσουν χρυσό χρώμα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε λογής χορταρικά κα μυριστικά χόρτα
– Αν δεν νηστεύουμε μπορούμε να προσθέσουμε τυρί φέτα ή σφέλα
– Αντί για τις ατομικές πιταρούδες μπορούμε να φτιάξουμε μια μεγάλη πίτα

Δες και αυτό!   Πένες με πέστο από σπανάκι

funkycook

Διαφήμιση

Περισσότερα από το Διαδίκτυο...

loading...