Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

3 αχλάδια
1/4 κουτ. αλάτι
4 αυγά
160 g ζάχαρη
10 g σκόνης μπέκιν πάουντερ
130 γραμμάρια βούτυρο
180 γραμμάρια αλεύρι
30 ml νερού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.- Πλένουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
2.- Λυώνουμε 30 γραμμάρια βουτύρου. Προσθέτουμε σε αυτό 60 γρ.ζάχαρη , νερό και συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
3.- Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα αχλάδια. Θα πρέπει να καραμελοποιηθούν και να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
4.- Ανακατεύουμε στο μιξερ τους κρόκους αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και αλάτι.
5.- Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι.
6.-Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψάκι. Και πάνω από τη ζύμη τα καραμελωμένα αχλάδια.
7.- Ψήνουμε το κέικ για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C.

via

Δες και αυτό!
Κοτόπουλο… με δεντρολίβανο, μουστάρδα & λεμόνι

xryses-syntages.gr

Διαφήμιση

Δες και αυτά...

Περισσότερα από το Διαδίκτυο...

loading...