Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά

  • Για τη σαλάτα:
  • 1 τρυφερή σαλάτα
  • 1 μικρή λόλα πράσινη
  • 5 κλαδάκια ρόκας
  • 1 μικρό αντίβ *
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψυχα χονδροκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κ.σ. σπόρους ροδιού
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Για τη σαλάτα: Πλένουμε τα σαλατικά, τα στεγνώνουμε και τα χονδροκόβουμε εκτός από το αντίβ και το κρεμμύδι που τα κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια. Κόβουμε τη σάρκα του πορτοκαλιού σε κυβάκια [χωρίς τις λευκές μεμβράνες] φροντίζοντας να μαζέψουμε τους χυμούς του. Καθαρίζουμε και κόβουμε και το αβοκάντο σε φέτες.
  2. Για το ντρέσινγ: Αναμειγνύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε καλά. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε όλα τα σαλατικά, ρίχνουμε τα 3/4 του ντρέσινγ και ανακατεύουμε προσεκτικά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και αν απαιτηθεί προσθέτουμε και άλλο.
  3. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω τη καρυδόψιχα [προαιρετικά καβουρδίζουμε τη καρυδόψιχα για 2′ σε στεγνό τηγανάκι], περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το υπόλοιπο ντρέσινγ και σερβίρουμε.
Δες και αυτό!
Σκέτη… κόλαση! Χοιρινά λουκάνικα με μπύρα – Δείτε την πανεύκολη συνταγή

* Αν δεν σας αρέσει το αντιβ αντικαταστήστε το με λόλα μοβ.

Προαιρετικά προσθέστε στη σαλάτα σας τυρί κατά προτίμηση γκοργκοντζόλα ή άλλο της αρεσκείας σας.

sintayes.gr

Διαφήμιση

Δες και αυτά...

Περισσότερα από το Διαδίκτυο...

loading...