Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Το πατέ ελιάς είναι νοστιμότατο και θρεπτικό.
Φτιάχνεται πανεύκολα και μπορείτε σε καθαρό βάζο να το διατηρήσετε στο ψυγείο, για 2 περίπου μήνες.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
-250 γρ μαύρες ελιές  – οποιαδήποτε μαύρη ελιά που έχει μαλακή υφή
-μισό κουταλάκι πιπέρι
– 8 σκελίδες σκόρδο
– 1 κουταλιά ξύδι
– 1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ή μιάμιση κουταλιά ξερή ρίγανη
– μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
– Βάζετε τις ελιές σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Το λάδι να είναι τόσο, που να τις σκεπάζει.
Αφήνετε έτσι όλη νύχτα
– Την επόμενη μέρα βγάζετε τα κουκούτσια που θα βγουν εύκολα, αφού οι ελιές θα έχουν μαλακώσει.
– Ανάβετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς και ψήνετε τις 8 σκελίδες σκόρδο για 30 λεπτά.. Αν δεν θέλετε το σκόρδο να έχει έντονη γεύση, αντί να το ψήσετε στο φούρνο, το βράζετε σε κατσαρολάκι για 15 λεπτά.
– Φτιάχνετε μείγμα με τις ελιές + το σκόρδο + τη ρίγανη + το ξύδι + το ξύσμα λεμονιού + πιπέρι και το μισό από το λάδι που είχατε χρησιμοποιήσει για να σκεπάσετε και να μουλιάσετε αρχικά τις ελιές.
– Αυτό το μείγμα το χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός

ΠΗΓΗ

Δες και αυτό!
Αφράτα Ελιοψωμάκια νηστίσιμα με Χυμό Πορτοκάλι. Πανεύκολα και τέλεια!!! Θα τα λατρέψετε!!
Διαφήμιση

Δες και αυτά...

Περισσότερα από το Διαδίκτυο...

loading...