Διαφήμιση

Θα πάθετε πλάκα με αυτή την Τούρτα και δεν θα θέλετε να τελειώσει!!!

Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Ξεκινάμε:

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη,
200 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα,
2 κουταλιές της σούπας κακάο,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν! Προσθέτουμε κοσκινισμένα αλεύρι, κακάο, μπεικιν, ανακατεύουμε με μια μαριζ, σπάτουλα, πολύ απαλά και τέλος ρίχνουμε τα φουντούκια με φυσικο ανακάτεμα απαλό!

Δες και αυτό!   Τα εξαιρετικά καταϊφάκια μπουκιές της κ.Βούλας

Τοποθετούμε σε δυο ταψάκια βουτυρωμένα 24cm και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο (δοκιμάζουμε με ένα ξυλάκι σουβλακιού)!

Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά!

ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
300 γραμμάρια κρύα γάλακτος πολύ πολύ παγωμένη,
300 γραμμάρια κουβερτουρα,
4 κουταλιές της σούπας Μερέντα,
5 γκοφρετες ψιλοκομμενες,
150 γραμμάρια φουντούκια αλεσμενα!

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί! Προσθέτουμε την Μερέντα,την λιωμένη κουβερτούρα, τις γκοφρέτες και τέλος τα φουντούκια!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕ:

Βάζουμε τον ένα πάτο στην πιατέλα σιροπιάζουμε με λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού, ρίχνουμε απαλά την κρέμα, ξανά παντεσπάνι σιρόπιασμα και τέλος μπόλικη σοκολάτα γάλακτος ανακατεμένη με μπόλικα φουντούκια λίγο σπασμένα!

Δες και αυτό!   Συνταγές της Πιτσίλλας: Κουνέλι στιφάδο

Διακοσμούμε με ότι θέλουμε!!

Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Διαφήμιση

Περισσότερα από το Διαδίκτυο...

loading...