Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά

  • 6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδo σε σκόνη [ή 1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο]
  • 3/4 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη [ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο]
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι χονδρό- πιπέρι
  • 1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και κόβετε σε κύβους ή κυδωνάτες τις πατάτες. Τις βράζετε σε κοχλαστό νερό για 8-10 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε σε πυρέξ ή ταψί.
  2. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C στο γκρίλ.
  3. Πασπαλίστε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τις σκόνες κρεμμυδιού και σκόρδου, το χονδρό αλάτι [προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας], το πιπέρι, τη πάπρικα και τη παρμεζάνα.
  4. Ψήστε τις για περίπου 10′. Φροντίστε να τις γυρίσετε μια ή δυο φορές ανά 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Βγάλτε τις από το φούρνο και σερβίρετέ τις ζεστές.
Δες και αυτό!
Αυτό τα ψωμάκια είναι καταπληκτικά.. Αφράτα, σπιτικά, με παρμεζάνα..

Πασπαλίστε προαιρετικά με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

sintayes.gr

Διαφήμιση

Δες και αυτά...

Περισσότερα από το Διαδίκτυο...

loading...