Διαφήμιση

Για τη ζύμη:

4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό

1/2 φλιτζάνι λάδι

1 φλιτζάνι παρά 1 εκατοστό νερό

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

1 χαλλούμι τριμμένο (240 γρ. περίπου)

3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κρεμμυδάκι μέτριο ψιλοκομμένο

δυόσμο ξηρό (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)

Εκτέλεση:

Ρίχνετε στο αλεύρι το αλάτι και το λάδι και τρίβετε με τα δάκτυλα να γίνει σαν ψίχουλα

Ρίχνετε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνετε. Αφήνετε τη ζύμη για 30 λεπτά, σκεπασμένη με πετσέτα

Σωτάρετε με το λάδι το κρεμμύδι να μαραθεί. Το ρίχνετε (μαζί με το λάδι) στο τριμμένο χαλλούμι, καθώς και λίγο δυόσμο. Το μίγμα να είναι σφικτό

Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 κομμάτια

Ανοίγετε με τον πλάστη φύλλο λεπτό στρογγυλό μεγάλο. Βάζετε 1 κουταλιά γέμιση στο μισό φύλλο σε κανονικές αποστάσεις και την πιέζετε να γίνει επίπεδη

Διπλώνετε το άλλο μισό φύλλο πάνω από τη γέμιση και κόβετε τα «πουρέκια» τετράγωνα περίπου 7×7 εκατοστά

Λαδώνετε τα «πουρέκια» με ελαιόλαδο από τη μία και από την άλλη και τα βάζετε στη «σάτζιη» ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, το οποίο να είναι ήδη ζεσταμένο

Γυρίζετε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν….

ΠΗΓΗ

Δες και αυτό!   Τα πιο αφράτα Σοκολατένια μπισκότα ζάχαρης για όλη την οικογένεια.
Διαφήμιση

Περισσότερα από το Διαδίκτυο...

loading...