Συνταγές
Θα γίνει η αγαπημένη σου μαρμελάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Βερίκοκα (μπεμπέκου)
Κρυσταλλική ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και βγάζουμε το κουκούτσι τα αλέθουμε στο μπλέντερ να γίνουν ένας καλός πολτός;
Στη συνέχεια μετράμε 1 ποτήρι βερίκοκο 1 ποτήρι ζάχαρη, αυτή είναι η αναλογία της μαρμελάδας, βάζουμε στη φωτιά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει και ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί
χαμηλώνουμε το μάτι και κάνουμε τη μαρμελάδα μας μέχρι να δέσει, στο τέλος ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι
αποστειρώνουμε βάζα και ρίχνουμε καυτή μαρμελάδα σε καυτά βάζα, κλείνουμε σφιχτά και γυρίζουμε τούμπα τα βαζάκια..
διατηρούμε στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για αγαπημένη και κλασσική Μαρμελάδα Βερίκοκο.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 κιλά ώριμα βερίκοκα
2 κιλά ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα βερίκοκα και τα χωρίζουμε
μ’ ένα μαχαιράκι στην μέση.
Αφαιρούμε το κουκούτσι.
Στη συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα μια στρώση βερίκοκα, μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 8-10 ώρες περίπου.
Έπειτα την βάζουμε να βράσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Μόλις ξαφρίσουμε καλά βάζουμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ για να τα λιώσουμε , όχι τελείως να έχει μικρά κομματάκια.
Τα Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.
Σε 30 λεπτά περίπου είναι έτοιμη.
Αποστειρώνουμε βάζα και όταν ετοιμαστεί η μαρμελάδα όπως είναι καυτή την ρίχνουμε μέσα στα ζεστά βάζα.
Κλείνουμε τα καπάκια και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Φυλάσσονται στα ντουλάπια και όταν ανοιχτούν θέλουν ψυγείο.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”