Συνταγές
Ένα κέικ φουλ στη σοκολάτα – είναι εύκολο και πεντανόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για φόρμα 22-24 εκατ
Κρέμα
500μλ γάλα
100γρ ζάχαρη
1 αυγό
60γρ κορν φλάουρ
50γρ βούτυρο
Βανίλια
Για ζύμη
4 αυγά
120γρ ζάχαρη
75μλ σπορέλαιο
150γρ γάλα
300γρ αλεύρι
30γρ κακαο
8γρ μπεϊκιν παουντερ
Βανίλια και λίγο αλάτι
100γρ κουβερτούρα
50γρ καβουρδισμενα καρύδια
3κουτ.γλ σπορέλαιο
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμαζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα υλικά και βάζουμε στην φωτιά να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει βγάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με την μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Γαι ζύμη: Χτυπάμε ελαφρώς αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σπορέλαιο, γάλα και στερεά υλικά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε μία φόρμα και στην μέση βάζουμε κρέμα πατισερι. Ψήνετε μαζί και η ζύμη και κρέμα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις. Αφήνουμε καλά να κρυώσει και από πάνω ρίχνουμε γλασο.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίθανο Κέικ Σοκολάτας!…και Νηστίσιμο ! .
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Galaki
Υλικά
2 ποτήρια νερού χλιαρό νερό
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3/4 ποτηριού νερού ηλιέλαιο
Ξύσμα και χυμό από ενα πορτοκάλι
2 κ.σ. ξύδι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανιλιες
1 πακέτο φαρινα
5 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
Σε ενα μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με το σύρμα. Δε θέλει μίξερ.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινιζουμε όλα μαζί τα στερεά υλικά. Όταν το μίγμα των υγρών είναι έτοιμο, προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε.
Τέλος, ριχνουμε το μίγμα σε μια φόρμα για κέικ ή σε ταψί λαδωμενο και πασπαλισμένο με κακάο.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Από την κ. Katerina Galaki και την ομάδα “Χρυσές Συνταγές”