Συνταγές
Γρήγορη και πολύ νόστιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο για σήμερα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. σπανάκι (ψιλοκομμένο)
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ( και το πράσινο μέρος τους)
Άνηθος
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο λάδι. Σ’ αυτό το σημείο ανακατεύουμε όλα τα υλικά. 300γρ. φέτα που την προσθέτουμε στο τέλος.
Για την ζύμη:
400 γρ. γιαούρτι
4 αυγά (τ’ ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι καλά).
250 γρ. νερό
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Λίγο λάδι( ανακατεύουμε πάλι)
2, 3/4 της κούπας αλεύρι γοχ. που το ρίχνουμε στο τέλος σε δόσεις μέχρι να ενωθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι ένα ταψί ( εγώ χρησιμοποιώ ένα 36άρι ταψί).
Βάζουμε το 1/3 της ζύμης κάτω. Από πάνω προσεχτικά την γέμιση κ μετά την υπόλοιπη ζύμη ( αφού την αραιώσουμε με λίγο νερό).
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που πρέπει να την δοκιμάσετε!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια
4 αυγά
20 γρ μπέικιν
200 ml γιαούρτι
200 ml γάλα
300 γρ Φέτα
80 ml σπορέλαιο
4 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές σιμιγδάλι χονδρό
Αλάτι-Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα περνάμε από τον τρίφτη.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Αναμειγνύουμε τα αυγά με το γιαούρτι, το γάλα και το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε πιπέρι, αλεύρι, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Με τα χέρια μας στραγγίζουμε πολλή καλά τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Τέλος βάζουμε την σπασμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε το μείγμα, προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.