Συνταγές
Μια πανεύκολη πορτοκαλόπιτα με αρώματα από φρέσκα πορτοκάλια και κανέλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Nancy Michalakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό
1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι χονδρό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 καψουλάκι βανιλίνη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Σιρόπι…
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
1½ φλιτζάνι νερό
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας ή 1
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας για 8 λεπτά όλα τα υλικά μαζί μέσα σε ένα κατσαρολάκι κι ύστερα το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το σιρόπι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με τα δύο σιμιγδάλια, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα των πορτοκαλιών.
Μέσα σε ξεχωριστό μπολ αναμιγνύετε με σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι και το χυμό του πορτοκαλιού. Προσθέτετε το μίγμα με τα σιμιγδάλια και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
Λαδώνετε το ταψάκι σας, να μην είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από 25×35εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα της ζύμης. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η πίτα.
Την ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τη χαράζετε σε κομμάτια και την περιχύνετε με το μισό σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με κουτάλα. Αφού το απορροφήσει, συνεχίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Αφήνετε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει πριν σερβίρετε σε πιάτα. Αν θέλετε συνοδεύετε με παγωτό βανίλια ή σορμπέ πορτοκάλι που της ταιριάζει πολύ.
Η Συνταγή είναι από Nancy Michalakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις αφράτη σπεσιαλ πορτοκαλόπιτα
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
240 γραμμάρια αλεύρι φαρινα,
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
230 γραμμάρια ζάχαρη,
1 νεροποτηρο κανονικό χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
ξύσμα 2 πορτοκαλιών,
4 βανιλιες!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε μαρεγκα τα ασπραδια με λίγη ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη,προσθέτουμε το χυμό ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο. Τελειώνουμε ενσωματώνοντας την μαρεγκα!
Τοποθετούμε σε βουτυρωμενο αλευρωμενο ταψακι 28 με 30cm και την ψήνουμε για 20 με 25 λεπτα, φυσικά ανάλογα τον φούρνο στους 180 βαθμούς!!
ΣΙΡΟΠΙ:
4 νεροποτηρα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,
400 γραμμάρια.
ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε για 5 λεπτα!Σιροπιαζουμε ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι!
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ:
400 γραμμάρια ζάχαρη,
60 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγανακι μόλις καραμελωσει βάζουμε της φέτες πορτοκαλιού,της τοποθετούμε σε σχάρα να κρυωσουν!
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ!!!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.