Συνταγές
Είναι τέλειο και λαχταριστό!!! Να το επιχειρήσεις – ελιές στιφάδο με πατάτες τηγανητές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε 1 κιλό κρεμμύδια κυδωνατα στο τηγάνι, ρίχνουμε ελαιολαδο και αφήνουμε να μαραθούν και να ροδίσουν πολύ καλά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα ξανθό,ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι 2 δαφνόφυλλα 3-4 μπαχάρια μια κουταλιά σούπας πελτέ σάλτσα λίγο πουμαρο η σπιτική σαλτσουλα αν έχουμε… και λιγο νεράκι
1 Κουπα ελιές [θρούμπες] Αν βάλετε καλαμών βράστε πρώτα σε λίγο νεράκι σε ένα μικρό κατσαρολάκι για κανένα πεντάλεπτο να φύγει η σπιρτάδα τους
Αφήνουμε περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά το φαγητό να βράσει και ανακατεύουμε ανά διαστήματα …αν χρειαστεί συμπληρωνουμε λιγο νεράκι.
Δεν θέλουμε και πολλά ζουμιά στο τέλος μέσα στο τηγάνι μας ,Όταν δέσει η σάλτσα σερβίρουμε ….Δεν υπάρχει η γεύση του, δοκιμάστε το
Ταιριάζουν πολύ οι τηγανιτές πατάτες!!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Γρήγορο, απλό και πολύ νόστιμο Κοτόπουλο με ντομάτα και ελιές στη κατσαρόλα
Υλικά
1 ολόκληρο στήθος κομμένο στα δύο [για 2 μερίδες]
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ [400 γρ.]
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
6 πράσινες γεμιστέ ελιές σε φέτες
1/2 κ.γ. ζάχαρη
300 ml ζωμό κότας
φύλλα φρέσκου βασιλικού χονδροκομμένα
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα 2 κομμάτια κοτόπουλο και από τις 2 μεριές για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 4 περίπου λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνετε σε πιατέλα. Προσθέτετε στο τηγάνι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό. Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ με 1/2 κ.γ. ζάχαρη, το βαλσάμικο, το μισό βασιλικό, τις ελιές και το ζωμό κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 15′-20′.
Προσθέτετε το κοτόπουλο και σιγοβράζετε για 15′ ακόμα λεπτά. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι.