ΥΛΙΚΑ
- 4 ώριμες μπανάνες
- 4 κουταλάκια του γλυκού μέλι
- 2-4 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
- 100 γρ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι πανεύκολος και γευστικότατος. Αρχικά θα πρέπει να κόψεις τις μπανάνες σε ροδέλες και να τις βάλεις απλωμένες σε ένα ταψάκι, αφού πρώτα έχεις στρώσει ένα κομμάτι λαδόκολλα για να μην κολλήσουν η μπανάνες στον πάτο του ταψιού.
Κάθε στρώση από μπανάνες που κάνεις θα πρέπει να την καλύπτεις με λαδόκολλα και να συνεχίζεις να βάζεις από πάνω κι άλλες ροδέλες. Είναι πολύ βασικό να είναι απλωμένα τα κομμάτια και να μην ακουμπάει το ένα με το άλλο. Τέλος, κάλυψε το ταψάκι σου με ένα κομμάτι μεμβράνης και βάλτο στην κατάψυξη για 10 ώρες.
Μόλις περάσει η ώρα θα πρέπει να βγάλεις την μεμβράνη από το ταψί και να ξεκολλήσεις τις μπανάνες από τη λαδόκολλα. Έπειτα, βάλ’τες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ή το μπλέντερ και ξεκίνα να το χτύπημα φροντίζοντας να κάνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς για να μην ξεπαγώσουν. Δεν θέλεις να γίνουν αλοιφή αλλά κομματάκια, οπότε μην το παρακάνεις με το χτύπημα.
Μόλις λοιπόν δεις ότι έχουν γίνει μικρά κομματάκια πρόσθεσε το μέλι και και ξανά χτύπα τις μπανάνες για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Για να δώσεις ένα πιο έντονο χρώμα μπορείς να προσθέσεις 2 με 4 σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής και να χτυπήσεις ελαφρά το μείγμα για να πάει παντού το χρώμα.
Στην ουσία το παγωτό μας είναι έτοιμο και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψιλοκόψεις την κουβερτούρα και να ανακατέψεις ελαφρά για να μην μείνει σε ένα σημείο.
Όσο για το γαρνίρισμα μπορείς να βάλεις στον πάτο από το μπολάκι σου μία στρώση δημητριακά, μερικές κουταλιές παγωτό από πάνω και ξηρούς καρπούς με διάφορα φρούτα από πάνω.