Η συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1,5 πακέτο digestive light μπισκότα
-100 γρ. βούτυρο λιωμένο
-500 γρ. φρέσκα κρέμα
-500 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
-1 κονσέρβα black currant
-3/4 κούπα ζάχαρη άχνη
-1/2 φλυτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού
-ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
-βανίλια
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα μπισκότα και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο πυρέξ το πατάμε λίγο για να κάνουμε την στρώση.
Χτυπούμε τη φρέσκα κρέμα με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε το τυρί Φιλαδέλφεια, το ξύσμα και τη βανίλια .
Χτυπούμε λίγο να ενσωματωθούν τα υλικά και μετά λίγο- λίγο το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε σιγά -σιγά. Βάζουμε το μείγμα πάνω από την στρώση των μπισκότων.
Το βάζουμε να παγώσει και πριν το σερβίρουμε βάζουμε το black currant.
Η συνταγή είναι από Aigli Marnerou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εύκολο και νόστιμο! Απολαυστικό κέικ με κεράσια..
Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες-ηδες
Υλικά
-1 κούπα καλά γεμάτη ζάχαρη
-125 γρ. βούτυρο μαλακό ή μισή πλάκα
-2 αυγά
-2 κτσ. γλυκό του κουταλιού κεράσι ή μαρμελάδα
-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 250 γρ.
-300 γρ. γιαούρτι με γεύση κεράσι
-500 γρ. κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και την ζάχαρη να ασπρίσουν .
Προσθέστε τα αυγά ένα- ένα, ρίξτε το αλεύρι χτυπήστε να γίνουν ένα, ρίξτε το γιαούρτι και το γλυκό κουταλιού και τα μισά κεράσια.
Ανακατέψτε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Βάλτε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι .
Βάλτε και τα υπόλοιπα κεράσια από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.
Βγάλτε το κέικ και αφήστε να στεγνώσει και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε το με το καφεδάκι σας ..!!!
Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες-ηδες