Συνταγές
Κέικ με βερίκοκα, να συνοδεύσει το καφέ μας – μπουκιά και γλύκα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
2 αυγα
150 γρ.ζαχαρη
120 γρ.βουτηρο
7 κ.σ.γαλα.
1 βανηλια
Ξυσμα απο ενα λεμονι
Αλευρι γ.ο.χ.400 γρ.
1 κ.γ.μπεικην.
Βερικοκα κομενα στην μεση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα να αφρατεψουν ,προσθετουμε την ζαχαρη,χτυπαμε +βουτηρο+γαλα και τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Στρωνουμε στο ταψι μας λαδοκολλα.Ριχνουμε το μειγμα και τοποθετουμε περιμετρικα τα βερικοκα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να παρει χρωμα.Περιπου 35 με 40 λεπτα.Αναλογα τον φουρνο.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε εύκολο και Οικονομικό κέικ σοκολάτας με γλάσο τυρί κρέμα
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί έτοιμο μείγμα για κέικ σοκολάτας
3/4 του φλ. άγλυκο κακάο
3 αυγά
1- 1 3/4 του φλ. νερό
1 φλ. ξινόγαλα
220 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. γάλα
1 κ.γ. βανίλια
2 ½ φλ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 30×23 εκ κι αφήνετε στην άκρη. Ανακατεύετε το μείγμα για κέικ μαζί με το 1/2 κακάο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα αυγά, το νερό και το ξινόγαλα.
Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζετε το μείγμα στο ταψί σας.
Ψήνετε για 30-35 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα. Χτυπάτε το τυρί κρέμα, το γάλα και τη βανίλια με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σταδιακά προσθέστε την ζάχαρη άχνη και το υπόλοιπο κακάο χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Απλώστε πάνω από το κέικ.