Συνταγές
Καγιάνας με Χωριάτικο Λουκάνικο ή Κεφτεδάκια Λαχανικών? Τι προτιμάτε?
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Οι Συνταγές είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΚΑΓΙΑΝΑΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Υλικά
5 μέτριες ντομάτες καλά ώριμες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 καλό χωριάτικο λουκάνικο
3 αυγα
1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο μπελτέ
Ελαιόλαδο αλάτι κ πιπέρι!!
Εκτέλεση
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι σας και τσιγαρίστε λίγο το λουκάνικο πρώτα!!Βγάλτε το κ βάλτε το σε ένα πιάτο κ μέσα στο ίδιο λάδι τσιγαρίστε λίγο το κρεμμύδι!!Προσθέστε την ντομάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη κ αφήστε να φύγουν τα υγρά της, προσθέστε κ μια κουταλιά μπελτέ για να κάνει ωραίο χρώμα ο καγιανάς μας και να έχει περισσότερη γεύση ..όταν φύγουν όλα τα υγρά προσθέστε τα αυγά και αφήστε μέχρι να γίνουν …Προσθέστε λίγο αλάτι κ πιπέρι!!!
Υλικά
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτρια πατάτα
1 καρότο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 αυγά
1 κούπα μουλιασμένο ψωμί
1 κούπα καλά γεμάτη τυρί τσενταρ
Φρυγανιά τριμμένη όσο σας πάρει
1κουτ του γλυκού σκόνη σκόρδο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
Λίγο αλάτι..!!
Εκτέλεση
Τρίψτε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη και στύψτε πολύ καλά!!Βάλτε τα σε ένα μπολ και τρίψτε μέσα την πατάτα το καρότο τα κρεμμύδια !!!Σπάστε τα αυγά βάλτε το τυρί το μουλιασμένο ψωμί την φρυγανιά όσο πάρει..τόσο όσο να πλάθεται ένα μπαλάκι στα χέρια σας χωρίς να σπάει!!Την σκόνη σκόρδου τον άνηθο κ το αλάτι !!!!
Ανακατέψτε πολύ καλά !!Φτιάξτε στρογγυλά μπαλάκια τα πατάτε λίγο με τα χέρια σας και τα τοποθετείται επάνω σε χαρτί ψησίματος και ενώ έχετε προθερμάνει τον φούρνο σας τα ψήνετε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.!!! Σερβίρετε με παγωμένο τζατζίκι..!!!