Συνταγές
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ & ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΜΕΤΣΟΒΟΝΕ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από κ. Πόγκα Γαρυφαλλιά – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΥΡΕΞ:
1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο – χοιρινό
1 πακέτο κανελόνια
6-7 μελιτζάνες
4 χρωματιστές πιπεριές οι πράσινες να είναι κέρατο είναι πιο γλυκιές χοντροκομένες σε καρέ
2 καρότα μεγάλα τριμένα στο χονδρό μέρος του τρίφτη
2 κρεμύδια μεγάλα ξερά άσπρο – κοκκινό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα μεγάλη ή δύο μέτριες κομμένες καρέ +2 που τις περνάω απ’τον τρίφτη για τις περάσω μια βράση απ το τηγάνι να ρίξω απο πάνω απ τα καννελόνια
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ:
ΤΣΙΜΠΙΕΣ….κουρκουμά γλυκιά πάπρικα κόκκους μπαχάρι…μοσχοκάρυδο το τρίβουμε όχι έτοιμο τριμμένο- ξυλάκι καννέλας
Αλάτι – mix πιπεριών
Κρέμα μπαλσάμικου εσπεροειδών (λεμόνι – πορτοκάλι) ελαιόλαδο
( Τριμμένη φρυγανιά για τον πάτο του πυρέξ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας σωτάρουμε μαζί κιμά με κρεμμύδι σκό ρδο αφού καβουρδιστεί ρίχνουμε τα λαχανικά μας τα μπαχαρικά μας την ντομάτα…δεν προσθέτουμε άλλο ελαιόλαδο…το αφήνουμε για 20 λεπτά να πιεί τα υγρά του. Και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Έχω κόψει τις μελιτζάνες κάθετα τις έχω βάλει ένα μεγάλο μπωλ σε αλατισμένο νερό για τουλάχιστον 1 ώρα που στο μισαώρο το αλλάζω και βάζω ξανά καθαρό με αλάτι
Τις βγάζω μετά τις ξεπλένω και τις απλώνω σε ενα χαρτί κουζίνας να αποροφήσουν τα υγρά
Σε ένα ταψάκι φούρνου βάζω λαδόκολα τις τοποθετώ και τις περνάω με ένα πινελάκι ελαφρά με ελαιόλαδο πάνω – κάτω με λίγο αλατάκι τις βάζω στο φούρνο και τις κοιτάω να πάρουν χρώμα και γυρίζω και απο την άλλη να πάρουν χρώμα….τις τοποθετώ περιμετρικά στο πυρέξ και στον πάτο …που έχω ρίξει διάσπαρτα τριμένη φρυγανιά.
φτιάχνω μια ελαφριά ΜΠΕΣΑΜΕΛ: με 800 γρμ φρέσκο γάλα 2 κ.σ αλεύρι + 2 κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
1 κ.σ βούτυρο μεγάλη
Μοσχοκάρυδο…αλάτι πιπέρι και τυρί τριμμένο μετσοβόνε
Πέρνω 4 κουταλιές τις προσθέτω στον κιμά μου ανακατεύω να ενσωματωθούν και αρχίζω να γεμίζω τα καννελόνια μου τα τοποθετώ στο πυρέξ μου με την σειρά
Έχω βάλει την τριμμένη ντομάτα με λίγο αλατάκι και πιπέρι και λίγο ζαχαρίτσα να πάρει μια βράση και την ρίχνω πάνω απο τα καννελόνια μαζί με την υπόλοιπη μπεσαμέλ τα κλείνω με τις μελιτζάνες και πασπαλίζω από πάνω με καπνιστό τυρί μετσοβόνε
Ψήνω στον φούρνο στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα στην χαμηλή σχάρα στους 180 βαθμούς
Είναι μια συνταγή δικής μου εμπνεύσεως και τελικά πέτυχε και όσοι έφαγαν ενθουσιάστηκαν όλοι και ζητούσαν συνταγή φυσικά για κομμάτι κομμένο ούτε που πρόλαβα βέβαια
Συνταγή από κ. Πόγκα Γαρυφαλλιά – “Χρυσές Συνταγές”.