Συνταγές
Καρυδόπαστα δίχρωμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά (για ταψί της κουζίνας ή νούμερο 40)
20 αυγά
1,5 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική (10 κ.σ. για το σκούρο, 10 κ.σ. για το κίτρινο και το υπόλοιπο για το σιρόπι)
9 βανιλιες (3 βανιλιες για το σκούρο, 3 για το κίτρινο και οι υπόλοιπες για το σιρόπι)
2 πορτοκάλια
20 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό
10 κ.σ. καρύδι τριμμένο
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.σ. κανέλα
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
Εκτέλεση
Για το σκούρο
Χωρίζουμε 10 αυγά, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους με 10 κ.σ. ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν και προσθέτουμε 3 βανιλιες, το κακάο,το γαρύφαλλο,την κανέλα, μισό φακελάκι μπεικιν, 10 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό, 2 κ.σ σιμιγδάλι χοντρό, 10 κ.σ. καρύδι και το χυμό και το ξύσμα από το ενα πορτοκάλι.
Προσθέτουμε στο τέλος τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις για να μη ξεφουσκωνει. Βάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′ ενώ προετοιμάζουμε το κίτρινο.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το κίτρινο εκτός από το κακάο, το καρύδι,το γαρύφαλλο και την κανέλα. Αφού το ετοιμάσουμε, βγάζουμε με προσοχή το ταψί από το φούρνο και με μια βαθιά κουτάλα προσθέτουμε το κίτρινο μίγμα πάνω από το σκούρο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα.
Προετοιμάζουμε το σιρόπι για να έχει κρυώσει μέχρι να βγάλουμε το ταψί.
Οταν ψηθεί, σιροπιαζουμε την καρυδοπιτα οσο ειναι ζεστή και το σιρόπι κρύο