Συνταγές
Μια απλή και εύκολη συνταγή για τα τέλεια μπιφτέκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά
10 φέτες ψωμί τοστ
2 κρεμμύδια
3 ντομάτες
2 κ.γ.αλατι λίγο μαύρο πιπέρι 2.κ.γ.παπρικα
Λίγο κύμινο σκόρδο προαιρετικά εγώ δεν βάζω λίγο ρίγανη
Ξερό δυόσμο 2 κ.σ.λαδι
Μουλιαζουμε το ψωμί
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι στο μουλτι
Τις ντομάτες χωρίς φλούδα και σπόρους στο μουλτι
1 κ.γ.μπεικιν
Ζυμωνουμε πολύ καλά
1 ώρα στο ψυγείο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήνουμε σε αντιστάσεις και αέρα 1 ώρα
4 πατάτες αλάτι πάπρικα ρίγανη όταν ψηθούν ρίχνουμε 1 χυμό λεμόνι
Τα μπιφτέκια είναι τα μισά τα υπόλοιπα στην κατάψυξη,
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινα Ταρωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για κεφτεδάκια με μπέικον στο φούρνο! Τέλεια!
Υλικά
200 γραμμάρια κιμά (βοδινό και χοιρινό κρέας)
– 1 φέτα ψωμί
– 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
– 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
– 1 κουταλιά μουστάρδα
-1/4 κουτ.κόλιανδρο
– 2 αυγά
11 λεπτές φέτες μπέικον
– αλάτι
– Πιπέρι για γεύση.
Εκτέλεση
1.Βάλτε τη φέτα ψωμιού στο γάλα. Σε ένα μπολ, βάλτε το κιμά, το ψωμί, μπαχαρικά, μουστάρδα, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Πλάθουμε μακρά κεφτεδάκια με τα χέρια μας και το τυλίγουμε γύρω γύρω με μπέικον. Εάν οι φέτες μπέικον είναι μακρές, μπορούν να κοπούν στο μισό. Καλύψτε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος, προσθέστε λίγο λάδι και βάλτε τα κεφτεδάκια με το μπέικον το ένα δίπλα στο άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° για 15-20 λεπτά. Γυρίστε και από τις δύο πλευρές.
- Τα κεφτεδάκια μπορούν να σερβιριστούν χωριστά, ως σνακ ή κυρίως. Είναι καλά τόσο κρύα όσο και ζεστά.