Συνταγές
Απίθανος Κορμός Σοκολάτας !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΆ:
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ:
40 γρ αλεύρι γ.ο.χ,
40 γρ κορν φλαουρ,
20 γρ κακάο,
4 αυγά,
80 γρ ζάχαρη
ΣΙΡΌΠΙ:
150 γρ ζάχαρη,
150 γρ νερό
ΚΡΈΜΑ:
450 γρ κουβερτούρα λιωμένη,
200 γρ φρέσκο γάλα πλήρες,
400 γρ κρέμα γάλακτος,
60 γρ φουντούκια αλεσμενα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ:
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη ώσπου να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Απλώνουμε το μείγμα στη λαμαρίνα του φούρνου και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά. Τυλιγουμε σε ρολο ώσπου να ετοιμαστούν και τα υπόλοιπα.
Σιροπι (βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά).Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε μπεν μαρι βάζουμε το γάλα και την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει.
Ενσωματωνουμε με τη σαντιγί και χτυπάμε λίγο ακόμα στο μίξερ να ομογενοποιηθουν. Κρατάμε το μισό μείγμα για το στολισμό και στο άλλο μισό προσθέτουμε τα αλεσμενα φουντούκια. Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σταθεροποιηθουν οι κρέμες.
Παίρνουμε το παντεσπάνι. Το ξετυλιγουμε και το σιροπιαζουμε. Απλώνουμε την κρέμα με τα φουντούκια και τυλίγουμε πάλι σε ρολο. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνε και διακοσμουμε τον κορμό όπως θέλουμε.
Καλή επιτυχία!