Συνταγές
Φτιάξτε κόκορα με μακαρόνια και προσθέστε μπόλικο κεφαλοτύρι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην κατσαρόλα ταχύτητας ρίχνουμε μέσα το λάδι ένα ποτήρι του νερού, 4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες χοντρές, 6 κουταλιές της σούπας με σάλτσα ντομάτας δική μου, τα έβγαλα μέσα στην κατσαρόλα όλα και το αλάτι, πιπέρι, βασιλικό.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα το άφησα 40 λεπτά γιατί αυτά τα κρέατα είναι πολύ σκληρά και ο κόκορας ήταν δύο χρόνων.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το νερό και ένα ποτήρι του κρασιού με λάδι ελιάς και περιμένουμε να βράσει, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια για δέκα λεπτά.
Το φαγητό είναι έτοιμο! Από πάνω στα μακαρόνια ρίχνουμε μυζήθρα τριμένη !
Η συνταγή είναι από Aferdita Vladi – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κοτόπουλο γιουβέτσι !!! Το μαμαδίστικο φαγητό !!!.
Το μαμαδίστικο φαγητό !!!
Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
2 με 3 ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες ή μία κονσέρβα κονκασέ
2 φύλλα δάφνη
3 μπαχάρια κόκκους
κριθαράκι 1 πακέτο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και το κοτόπουλο μέσα, το τσιγαρίζουμε να ροδίσει λίγο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για λίγο .
Αμέσως μετά προσθέτουμε τον πελτέ ή την φρέσκια ντομάτα ή την κονσέρβα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει.
Προσθέτουμε και τα μπαχάρια, την δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, καβουρντίζουμε το κριθαράκι 2 με 3 λεπτά, το ρίχνουμε στο ταψί, βάζουμε και το κοτόπουλο, περιχύνουμε με την σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νεράκι να σκεπάζει το κριθαράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.