Αυτό το κουλούρι το κάνεις σε δύο φάσεις… αυτό είναι και το μυστικό του…κάνεις τη ζύμη από βραδύς και το πρωί το ψήνεις στο τσάκ- μπάμ!!!!
Έρχονται να σας ξετρελάνουν όπως εμένα….θα το καταλάβετε και από τις φωτογραφίες τα ερωτεύτηκα από την εμφάνιση και τα λάτρεψα όταν άρχισα να τα τρώω…. <3
Κουλούρια βουτύρου τραγανά!
Υπέροχα τραγανά κουλούρια από έξω και τρυφερά από μέσα.
Φτιάξετε και γεμίστε τα αφού τα βγάλετε από το φούρνο με ότι σας αρέσει.
Τρώγονται και σκέτα μπορούν και να γίνουν πασπαλισμένα με σουσάμι σαν τα κουλούρια Θεσσαλονίκης…
Υλικά:
2 φλιτζάνια των 250 ml ζεστό γάλα
2 αυγά και 2 ασπράδια
2 πακετάκια ξερή μαγιά
2 κουταλάκια μπέκιν
2 κουταλάκια μπέκιν
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ταχίνι
1 κουταλιά σούπας αλάτι
1 κιλό αλεύρι
Για το άλειμμα 2 κρόκους
Για τα διπλώματα της ζύμης 200 γρ. βούτυρο βιτάμ + 50 γρ βούτυρο. Λούρπακ λιωμένο.
Σουσάμι (προαιρετικά) για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ζυμώνουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Δες την συνέχεια στο zzcook.blogspot.gr