Συνταγές
Πολύ αγαπημένο χειμερινό φαγητό, είτε με σάλτσα είτε με αυγολέμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Λάχανο με κρέας…το αγαπημένο κλασικό χειμωνιάτικο φαγητό
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εβρασα, ξάφρισα 1300 γρ. μοσχαρίσιο, (χτένι), έκοψα το λάχανο, 3 μεγάλα καρότα, 1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι, τα σωτάρουμε σε 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το λάχανο, αφήνουμε να μαραθεί καλά, προσθέτουμε από το ζουμί του κρέατος 2 φ.τσαγιού, 1 κουτάκι pummaro 250 γρ., μαυροπίπερο, ρίγανη, 1 κτσ. νοστιμιά προαιρετικά και τα κομμάτια του κρέατος.
Αφήνουμε να βράσει καλά το λάχανο, στο τέλος ρίχνουμε μαϊντανό πλυμένο ψηλοκομμένο.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
* Μερικές φορές το μαγειρεύουμε με τουρσί λάχανο ξαλμυρισμένο.
Είναι το αγαπημένο χειμωνιάτικο Βορειοελλαδίτικο φαγητό και ιδιαίτερα στην Θράκη το φαγητό των Χριστουγέννων.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης για το χειμώνα.
Υλικά
-1,5 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
-1 φλιτζάνι ξύδι
-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-λίγο ελαιόλαδο
-1 σκελίδα σκόρδο
-μισό ματσάκι μαϊντανό
-1 κουταλιά αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις κόκκινες πιπεριές και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια. Βάλτε σε μία κατσαρόλα το ηλιέλαιο, το λάδι , το ξύδι και το αλάτι , προσθέστε τις πιπεριές και ανακατέψτε καλά. Βράστε για 8-10 λεπτά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαϊντανό. Βγάζετε από τη φωτιά.
Γεμίστε καθαρά και αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Αναποδογυρίζετε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.