Συνταγές
Δροσερή κρέμα λεμόνι χωρίς ζάχαρη με δυόσμο και ξύσμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 ml χυμό λεμόνι – βάλαμε Κάμπος Χίου με 2 θερμίδες το ποτήρι
5 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική από στέβια 0 θερμίδων σε αναλογία με την ζάχαρη 1:1
4 κουτ. σούπας γεμάτες νισεστέ
Για το γαρνίρισμα:
Ξύσμα λεμονιού
Φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση:
Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας.
Μετράμε και κρατάμε 500ml από τον χυμό λεμόνι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νισεστέ, την ζάχαρη και τα διαλύουμε με λίγο από τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, ανακατεύοντας.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, και ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει εντελώς.
Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτηράκια.
Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμόνι, και φυλλαράκια δυόσμου.
Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, πριν σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για λαχταριστά muffins με γιαούρτι και λεμόνι χωρίς βούτυρο ή λάδι
Υλικά
3 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια γιαούρτι
270 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και όταν έχουμε ανακατέψει καλά μοιράζουμε τη ζύμη σε ειδικές φόρμες για muffins. Δεν τις γεμίζουμε μέχρι πάνω γιατί η ζύμη θα φουσκώσει. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.