Υλικά
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο
6 αυγά
250 γρ baby φύλλα από σπανάκι
200 γρ τοματίνια βελανίδι
γραβιέρα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, κατάλληλο για φούρνο, με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές του.
Παράλληλα πλένουμε τα τοματίνια και τα κόβουμε στη μέση.
Μόλις το λουκάνικο έχει μαγειρευτεί, προσθέτουμε τα τοματίνια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Βάζουμε στο τηγάνι τα φύλλα από το σπανάκι και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθεί καλά.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σπάμε μέσα στο τηγάνι τα αυγά και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Πάνω στα αυγά ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε πάνω τους λίγες φλούδες από την γραβιέρα.
Βάζουμε το ταψί με τα λουκάνικα με αυγά και σπανάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να λιώσει το τυρί.
Αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο τότε μεταφέρουμε τα λουκάνικα με τα τοματίνια και το σπανάκι σε ένα ταψί και εκεί προσθέτουμε τα αυγά με το τυρί και το τοποθετούμε μετά στο φούρνο.
Απολαμβάνουμε τα Λουκάνικα με αυγά και σπανάκι ζεστά με φρέσκο ψωμί και καλή παρέα.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://www.alwayshungry.gr