Ξεχωριστα
Οι Λουκουμάδες του Άκη! Τραγανοί και βουτηγμένοι στο μέλι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Λουκουμάδες πολλοί. Του Άκη όμως ξεχωρίζουν! Δείτε εδώ πως τους φτιάχνει ο αγαπημένος μας σεφ και θα καταφέρετε να κάνετε τους πιο νόστιμους, τραγανούς, με τέλειο χρώμα λουκουμάδες!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Άκης Πετρετζίκης
Για το σιρόπι
- 250 ml νερό
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 φέτα λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
Για τους λουκουμάδες
- 280 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
- σουσάμι
- κανέλα
- μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι νερό, ζάχαρη και μία φέτα λεμόνι. Βάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ζεσταίνουμε έως ότου να λιώσει η ζάχαρη και μόλις αρχίσει να βράζει, βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει αδειάζοντάς το σε ένα μπολ.
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε το μείγμα για τους λουκουμάδες. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε νερό, τη μαγιά και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατεύουμε με το αναδευτήρι ώστε να διαλυθεί το μέλι και η μαγιά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μπολ μία πρέζα αλάτι, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι. Προσέχουμε να μην μείνουν στο μίγμα γρομπαλάκια από το αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε καλά, σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα και το αφήνουμε για να φουσκώσει το ζυμάρι για 30 έως 45 λεπτά.
Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, και προσθέτουμε σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε ένα μικρό κουτάλι σε ένα ποτήρι νερό. Πιάνουμε με την χούφτα μας μία ποσότητα από το ζυμάρι σφίγγουμε την παλάμη και την ποσότητα που μένει στο επάνω μέρος της παλάμης, την παίρνουμε με το κουτάλι που είναι στο ποτήρι με το νερό και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο χωρίς όμως να παραγεμίσουμε την κατσαρόλα. Με μία τρυπητή κουτάλα, ανακατεύουμε τους λουκουμάδες και δεν τους αφήνουμε να κολλήσουν μεταξύ τους. Σε αυτή τη φάση δεν θα τους αφήσουμε να ψηθούν πολύ. Όταν οι λουκουμάδες κοκκινίσουν ελαφρώς, τους βγάζουμε από την κατσαρόλα και τους βάζουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλη τη ζύμη που έχουμε φτιάξει.
Μετά από λίγο, ξαναρίχνουμε τους λουκουμάδες στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου να αποκτήσουν ζωηρό χρώμα. Τότε, με την κουτάλα τους βγάζουμε από την κατσαρόλα και τους ρίχνουμε στο σιρόπι το οποίο πρέπει να έχει κρυώσει καλά. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Τους πιέζουμε με την κουτάλα για λίγο να ποτιστούν καλά στο σιρόπι.
Μετά από περίπου 10 δευτερόλεπτα στο σιρόπι, τους βγάζουμε με την κουτάλα και τους αφήνουμε για λίγο σε ένα ταψί. Οι λουκουμάδες είναι έτοιμοι, μπορείτε να τους σερβίρετε σε μία πιατέλα, προσθέτοντας λίγο μέλι, λίγο σουσάμι και λίγη κανέλα από πάνω τους.
Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Άκης Πετρετζίκης
Εδώ θα βρεις και άλλες συνταγές για λουκουμάδες!