Στις μέρες μας, υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές που περιέχουν μπέικον και πάρα πολλοί τρόποι για να το μαγειρέψετε. Αναλόγως με το πώς μαγειρεύεται, δίνει και άλλη γεύση. Το μπέικον υπάρχει ακόμα και σε γλυκά! Επιπλέον, το αγαπάμε τόσο που έχουμε αρχίσει να φτιάχνουμε μπέικον και από άλλα ζώα, όπως η γαλοπούλα.
Ο λόγος που χρειάζεται τόσο πολύ νερό είναι για να μη καεί το μπέικον και να κρατήσει την νόστιμη γεύση του. Μην ανησυχείτε, δεν θα βγει μαλακό – είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται! Το νερό κρατά την θερμοκρασία του μαγειρέματος χαμηλή αρχικά και έτσι το μπέικον παραμένει ζουμερό και τρυφερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάστε την φωτιά στο μέτριο. Μετά από λίγο το νερό θα εξατμιστεί και να μείνει πολύ λιγότερο. Μόλις εξατμιστεί τελείως, κατεβάστε την φωτιά και πάλι και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει τραγανό και να ροδίσει.
Η θερμοκρασία βρασμού του νερού είναι η τέλεια θερμοκρασία για να λιώσει το λίπος. Αυτό βοηθά, γιατί έτσι δεν θα καεί.
Επίσης, μπορείτε να σκουπίσετε το πολύ λίπος και να κάνετε το μπέικον σας πιο ελαφρύ.
Έτοιμο! Τώρα μπορείτε να απολαμβάνετε εύκολα το μπέικον με την οικογένεια και τους φίλους σας!