Λαδερα
Μανιτάρια στιφάδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
2 φλυντζάνια κρεμμυδάκια του στιφάδου φρέσκα ή κατεψυγμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 – 2 κιλά μανιτάρια
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σκόρδο
1 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα ή μια κονσέρβα κονκασέ
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κουτ. ζάχαρη
1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο ή θρυμματισμένο
1 κ.σ. ρίγανη
1 ξυλάκι κανέλα
2 φύλλα δάφνης
3 με 4 καρφάκια γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κόψτε τα μανιτάρια στην μέση ή στα τέσσερα.
2 Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα είναι ήδη έτοιμα.
3 Ζεσταίνετε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο (το μισό του συνολικού ποσού για την συνταγή) σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.
4 Αφαιρέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
5 Προσθέστε τα μανιτάρια στην ίδια κατσαρόλα αλλά μην προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι που σας έχει μείνει ακόμα.
6 Σοτάρετε καλά τα μανιτάρια για 5 τουλάχιστον λεπτά και προσθέστε τα κρεμμυδάκια. Ρίξτε το κρασί και αφήστε να εξατμιστεί.
7 Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο την ντομάτα τα βότανα και τα μπαχαρικά.
8 Σκεπάστε και αφήστε σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά, για 40 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
9 Μπορείτε τα τελευταία 10 λεπτά να αφήσετε ανοιχτή την κατσαρόλα. Αυτό θα βοηθήσει να δέσει ακόμα καλύτερα η σάλτσα του φαγητού σας.
10 Σερβίρετε