Συνταγές
Καλοκέραστο να ναι – γλυκό φράουλα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Κωνσταντίνα Κούστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1200 φραουλες
1 κιλο ζαχαρη
3 βανικιες
χυμο απο μισο λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε πολυ καλα τις φραουλες βαζουμε για 10 λεπτα με αλατι, μετα ξανα ξεπλενουμε πολυ καλα και βαζουμε στο ψυγειο με την ζαχαρη για ενα ολοκληρο βραδυ
επειτα βαζουμε σε κατσαρολα για 2_3 λεπτα και βγαζουμε τις φραουλες…αφηνουμε μεχρι να δεσει το σιροπι.
πριν δεσει καλα καλα βαζουμε τις φραουλες μεσα 3 βανιλιες και το χυμο λεμονιου αφηνουμε για 5 λεπτα ακομη!
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντίνα Κούστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Γωγω Σαμιου.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για μαρμελάδα φράουλα
Υλικά:
2 κιλά φράουλες (ώριμες, αλλά όχι παραγινομένες)
1 1/2 κιλό ζάχαρη
χυμός 2 λεμονιών
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες, τις σκουπίζουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας ή τις αφήνουμε 15-20 λεπτά να στραγγίσουν. Αφαιρούμε το κοτσάνι με τα φύλλα τους και αν είναι μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες, αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα.
Τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τις βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά πατώντας τες συγχρόνως με ένα πιρούνι, για να μισολιώσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό των λεμονιών και βράζουμε τη μαρμελάδα για 10 λεπτά.
Την αφήνουμε 24 ώρες και την ξαναβράζουμε, έως ότου ”δέσει”.
Αδειάζουμε την καυτή μαρμελάδα σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά με το καπάκι τους, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε σ’αυτή τη θέση, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Σημειώσεις:
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος θα πρέπει να ξαφρίζουμε συχνά τη μαρμελάδα με τρυπητή κουτάλα, για να έχει μεγαλύτερη διαύγεια.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο https://www.sintagesmamas.com