Ξεχωριστα
Έτσι το έκανε και η γιαγιά! Έτοιμο το μελιτζανάκι τουρσί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Επαμεινωντιδη – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε μικρό μελιτζανακι καθαρίζουμε το κοτσάνι το πλένουμε Βράζουμε νερό και ζεματαμε 3-4 λεπτά όχι πολύ γιατί θα λειώσει
Το βγάζουμε στο σουρωτήρι να κρυώσει Κόβουμε μαϊντανό σκόρδο πιπεριά τσιλι όσο καυτερό το θέλουμε καρότα το τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη ρίχνουμε λάδι και αλάτι Παίρνουμε ένα ένα μελιτζανακι το χαράζουμε
γεμίζουμε το δένουμε με ένα σέλινο που το έχουμε βράσει λίγο όχι πολύ για να μπορούμε να το δέσουμε γύρω από το μελιτζανακι
Το βάζουμε σειρά στο ταψί μας ρίχνουμε αλάτι ξίδι και το αφήνουμε 3-4 ώρες
Τέλος το βάζουμε σε βάζα η μπωλ μεγάλο και ρίχνουμε λάδι να το σκεπάζει Διατηρούμε εκτός ψυγείου
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Επαμεινωντιδη – “Χρυσές Συνταγές”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για τέλεια μαμαδίστικα παπουτσάκια για σήμερα
Η Συνταγή είναι από κ. Aleka Thomaidou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”
Αγαπημένα παππουτσάκια όπως της μαμάς..
Υλικά
Εννέα μαύρες μελιτζάνες
Μισό κιλό κιμά
Ένα κρεμμύδι ξερό
Δύο σκελίδες σκόρδο
Μαιδανο
Μια κούπα σάλτσα σπιτική
Μια κσ πελτέ σάλτσα
Αλάτι, πιπέρι
Ένα κρασοποτήρο λάδι
Εκτέλεση
Καθάριζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο αλατόνερο για μισή ώρα μετά τις ψήνουμεστο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν , σωταρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά να σωταριστουν πρόσθετουμε ένα ποτήρι νερό και τα άφηνουμε να βράσουν για 15 λεπτά
Μετά γέμιζουμε τις μελιτζάνες που είχμεα στο ταψί ψημένες πρόσθετουμε στο ταψί λίγο νεράκι και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα.
Σημ. βάζουμε ντομάτα επάνω αντί για μπεσαμέλ.
Η Συνταγή είναι από κ. Aleka Thomaidou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”