Συνταγές
Μοσχαράκι Λεμονάτο Κατσαρόλας με Κρασί και Πορτοκάλι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
1 Κιλό κρέας σε μπουκιές από ελιά
3 Κρεμμύδια
2 Καρότα
1 Κουτί μανιτάρια
2 Δαφνόφυλλα,,3 μπαχαρια
2 Κουταλιές καλά γεμάτες κορν φλαουρ
Χυμό από δυο λεμόνια!
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, λίγο ξύδι για το σβήσιμο
1 Ποτήρι του κρασιού κρασί ότι έχετε!!
Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα!!
Εκτέλεση
Βάζω πρώτα σκέτο το κρέας στην κατσαρόλα! Μόλις φύγουν τα υγρά του το σβήνω με το ξύδι, μετά ρίχνω το λάδι και τα κομμένα κρεμμύδια!!
Κόβω 2 καρότα σε ροδέλες για γλυκά και χρώμα, ρίχνω κ τα μανοναρια και τσιγαριζω !!!Σβήνω με ένα ποτήρι σχεδόν γεμάτο κρασί , σε 3 λεπτά ξανά σβήνω με ένα πορτοκάλι αν δεν έχουν πολύ χυμό μέσα στύβω δυο, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρια! Ρίχνω νερό και σκεπάζω!
Τελος, όταν είναι έτοιμο και μείνει το ανάλογο νερό μέσα ,διαλύω δυο καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν-φλαουρ και τις ανακατεύω με χυμό από τα δυο λεμονιά!! Ρίχνω μέσα, δεν ανακατεύω, κουνάω την κατσαρόλα, πήζει κατευθείαν και σερβίρω με ρύζι η πατάτες τηγανίτες!!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.