Συνταγές
Μπισκοτακια καρπουζακια!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Giwrgos-Giwta Godzamanis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400γρ αλευρι γοχ
150γρμ ζαχαρη αχνη
200γρμ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
1 κουταλακι μπαικιν
2 βανιλιες
1 αυγο
Χρωμα ζαχαροπλαστικης κοκκινο πρασινο
Σταγονες σοκολατας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε ολα μαζι στο μιξερ. Χωριζουμε στα δυο τη ζυμη. Το μισο το κανουμε κοκκινο το αλλο μισο το χωριζουμε στα δυο. Το ενα κανουμε πρασινο το αλλο μενει ασπρο.
Τυλιγουμε με μεμβρανη και βαζουμε στο ψυγειο μιση ωρα. Παιρνουμε το κοκκινο κομμάτι, το κανουμε ρολο, οχι πολυ λεπτο, ανοιγουμε φυλλο, το ασπρο λιγο μεγαλυτερο από το κοκκινο και το τυλιγουμε γυρω απο το κοκκινο. Το ιδιο κάνουμε και με το πρασινο.
Βαζουμε στο ψυγειο μια ωρα, κοβουμε φετες προσεχτικα και μετα στη μεση βαζουμε απο τρεις σταγονες.
Βαζουμε σε ταψι και ψηνουμε στους 150 βαθμούς για 25 λεπτά.
Η Συνταγή είναι της κ. Giwrgos-Giwta Godzamanis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.