ΥΛΙΚΑ:
- 226 γραμμάρια ημίγλυκης σοκολάτα ψησίματος, τεμαχισμένη
- 84 γραμμάρια κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 παστεριωμένο αυγά
- 3/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη (150 γραμμάρια)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/3 φλυτζάνια (160 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/3 φλυτζάνι (30-40 γραμμάρια) τεμαχισμένα καρύδια
- 113 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας ή χοντρά κομμάτια
- 1 φλιτζάνι (160-170 γραμμάρια) κομματάκια σοκολάτας ή χοντρά κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Για να κάνετε αυτά τα μπισκοτάκια με ρευστή σοκολάτα, μπορείτε να ξεκινήσετε από το λιώσιμο 220 gr σοκολάτας μαζί βούτυρο σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπεν μαρί. Η τήξη τη σοκολάτας με το βούτυρο θα αποτρέψει τη μείωση της σοκολάτας . Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε φούρνο μικροκυμάτων, πρέπει να βγάζετε το μπολ έξω κάθε 30 δευτερόλεπτα και να ανακατεύετε το μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο,είναι λιγότερο πιθανό να σας καεί η σοκολάτα.
2.Ενώ η σοκολάτα λιώνει, σε ένα μπολ χτυπάμε 2 αυγά, τη ζάχαρη, και τη βανίλια μέχρι να γίνει απαλή η ζύμη και κρεμώδης, για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Το μείγμα θα αρχίσει να γίνεται πιο σφικτό και ελαφρώς αφρώδη.
Σημαντικό είναι όπως και στα περισσότερα γλυκά να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη η οποία θα βοηθήσει τα μπισκοτάκια σας να γίνουν πιο κρεμώδη.
3. Ανακατεύτε στη συνέχεια τη λιωμένη σοκολάτα με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουτερ.
4. Με μια σπάτουλα ανακατέψτε απαλά κάποια τεμαχισμένα καρύδια και 110 γρ σοκολάτας.
5. Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
6. Μόλις η ζύμη μπισκότων γίνει κάπως σκληρή, χρησιμοποιώντας το κουτάλι που βγάζουμε το παγωτό, χωρίστε τη ζύμη μπισκότων βάζοντας τη πάνω σε λαδόκολλα.
7. Στη συνέχεια βάλτε τη ζύμη μπισκότων στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το ψήσιμο.
Πριν βάλετε τα μπισκότα να ψηθούν βάλτε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Μόλις τα μπισκότα πάνε να ψηθούνε περιχύστε από πάνω και το υπόλοιπο φλιτζάνι με τα κομματάκια σοκολάτας. Γιατί κακά τα ψέματα η εμφάνιση είναι αυτή που μετράει και πάντα άλλωστε όλοι έχουμε χώρο και για κι άλλη σοκολάτα. Ψήστε τα μπισκότα σας για 16 λεπτά.Βγάλτε το ταψί από το φούρνο ώστε τα μπισκότα σας να αρχίσουν να κρυώνουν.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Μόλις ετοιμάσετε τα μπισκοτάκια σας σε μπαλάκια βάλτε τα στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες. Καλό θα ήταν να ακολουθήσετε κατά γράμμα τη συνταγή προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.
Καλό θα ήταν για να κάνετε μπαλάκια τη ζύμη και να χωρίσετε τις μερίδες να χρησιμοποιήσετε το κουτάλι που έχουμε για να βγάζουμε το παγωτό σε μπάλες!! πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια καθώς θα κάνει τη διαδικασία προετοιμασίας των μπισκότων σας παιχνιδάκι.
Προειδοποίηση:: Επίσης προσέξτε να μην αφήσετε το μπoλ με τη ζύμη για ώρες στο ψυγείο γιατί θα δυσκολευτείτε να ξεκολλήσετε τη ζύμη.. Αν τυχόν το ξεχάσατε τότε αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας για λίγο, μέχρι να μαλακώσει η ζύμη αρκετά για να μπορέσετε να τη χειριστείτε.
Πηγή: atreatsaffair