Συνταγές
Μία υπέροχη και λαχταριστή σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά και τέσσερις κουταλιές της σούπας ζάχαρη τα χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν προσθέτουμε 200ml γάλα 100 ml καλαμποκέλαιο 1,5 ποτήρι του νερού (η χωρητικότητα του είναι 200 ml) αλεύρι φαρίνα 2 βανίλιες 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 4 κουταλιές της σούπας κακάο
ΣΙΡΌΠΙ
2 ΠΟΤΉΡΙΑ ΝΕΡΌ 2 ΠΟΤΉΡΙΑ ΖΆΧΑΡΗ ΛΊΓΟ ΦΛΟΎΔΑ ΠΟΡΤΟΚΆΛΙ ΚΑΙ ΛΊΓΟ ΧΥΜΌ ΛΕΜΌΝΙ
ΓΛΆΣΟ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ
200 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ ΚΑΙ 200 ΓΡΑΜΜΆΡΙΑ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ ΜΊΑ ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΜΈΛΙ ΚΆΝΟΥΜΕ ΜΊΑ ΓΚΑΝΆΖ ΚΑΙ ΤΗ ΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΌ ΠΆΝΩ
Ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις χλιαρό το γλυκό χλιαρό και το σιρόπι και στο τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα από πάνω εγώ έβαλα και λίγες φράουλες που είχα στον κήπο μου και τριμμένη σοκολάτα
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
1 βιτάμ
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 αυγό
2,5 κουταλιές σούπας κακάο
1 βανίλια
1 μπέικιν πάουντερ
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουβερτούρα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ στην ζάχαρη και το βιτάμ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Κάνουμε μία μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια μεγέθους καρυδιού. Κυλάμε σε ζάχαρη και κάνουμε στο κέντρο μία τρύπα που δεν θα φθάνει μέχρι κάτω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε με σοκολάτα κουβερτούρα.