Συνταγές
Υπέροχα αγαπημένα και λαχταριστά ντολμαδάκια με κιμά και σως γιαουρτιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Αμπελόφυλλα κατά βούληση
½ κιλό κιμά από ελιά
2 κούπες ρύζι μισό άσπρο κ μισό κίτρινο.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο
½ μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι ελαίολαδο.
Χυμό από ένα ολόκληρο λεμόνι
1 κνορ μοσχάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της γεμίσεις μαζί.
Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα και τυλίγεται τα ντολμαδάκια..
Τα βάζετε στην κατσαρόλα και σκεπάζετε με νερό τόσο ώστε να σκεπάζουν ολα και λίγο παραπάνω, ρίχνετε έξτρα ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και την κνορ..
Σκεπάζετε με ένα πιάτο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά..
Πριν πιουν όλα τα υγρά τους βγάζετε μια κούπα ζωμό από το φαγητό και τον φιλάτε στην άκρη για να φτιάξουμε σε λίγο την σάλτσα μας
Για την σάλτσα γιαουρτιού.
1 κεσεδάκι γιαούρτι η 200 γρ χύμα
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρόκο αυγού
1 κούπα ζωμό από τα ντολμαδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα κατσαρολακι διαλύστε το αλεύρι στο λεμόνι και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά,βάζετε όλα μαζί τα υλικά και ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατευοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει η σάλτσα και να δένει
Κατεβάζετε από την φωτιά πριν σας κόψει.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για νηστίσιμα ντολμαδάκια Με Ρύζι.
Υλικά:
– 60 κληματόφυλλα
– 120 γρ. ελαιόλαδο
– Χυμό από ένα λεμόνι
– 150 γρ. ρύζι γλασέ
– 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– Άνηθο ψιλοκομμένο
– Μαϊντανό ψιλοκομμένο
– Δυόσμο ψιλοκομμένο
– Αλάτι – πιπέρι
– Νερό
Εκτέλεση:
1. Πλένεις καλά τα κληματόφυλλα και τα ζεματάς για λίγο σε νερό.
2. Ανακατεύεις σε ένα μπολ το ρύζι, τα κρεμμύδια, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνεις.
3. Τοποθετείς στον πάτο της κατσαρόλας λίγα κληματόφυλλα για να μην κολλήσουν στην συνέχεια τα ντολμαδάκια.
4. Με την βοήθεια ενός κουταλιού του γλυκού τοποθετείς την γέμιση στα κληματόφυλλα, τυλίγεις και τα βάζεις στην κατσαρόλα.
5. Αφού τελειώσεις με όλα τα ντολμαδάκια, σκεπάζεις με ένα πιάτο και ρίχνεις λίγο αλάτι, λάδι και νερό μέχρι να σκεπαστεί το πιάτο.
6. Τα αφήνεις σε χαμηλή φωτιά για 30 – 45 λεπτά. Σερβίρεις με λεμονάκι κρύα ή ζεστά.