Συνταγές
Ωραιότατα κουλουράκια λαδιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό μανταρινιού
Ξύσμα μανταρινιού, (1 κ.γλ.)
1 κ.γλ.σοδα μαγειρικής
1 κ.γλ.κανελα
1 κ.γλ.γαρυφαλο
1 κ.γλ. μπεκιν
Αλεύρι περίπου (1 κιλό) γ.ο.χ., μέχρι να έχουμε
μια ζύμη μαλακιά,να πλάθεται.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, με τη ζάχαρη,με ένα σύρμα χειρός.Ριχνουμε τη σόδα, στο χυμό και μετά μέσα στο μπολ με το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ένα ένα ,τα υπόλοιπα υλικά.Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεκιν και ζυμωνουμε, ελαφρά με το χέρι .
Πλάθουμε διάφορα σχέδια.
Λαδόκολλα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180β. στον αέρα για 15-20 λ.( ανάλογα το φούρνο).
Η Συνταγή είναι από Ιωαννα Μπελτσιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για νοστιμότατα και μοσχομυριστά κουλουράκια κανέλας !!
Τα πιο μοσχομυριστά και αφράτα κουλουράκια
Υλικά
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1ποτ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1ποτ ζάχαρη
1κγ μαγειρική σόδα
2κγ κανέλα
1κγ γαρίφαλο
1κγ μπέικιν
Αλεύρι φαρίνα η για όλες της χρήσης
σουσάμι προαιρετικά
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε λίγο το λάδι με την ζάχαρη,.
Προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα την μαγειρική σόδα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και νόσο αλεύρι παρειά, περίπου 800-850γρ.
Πλάθουμε τα κουλουράκια τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι για να κολλήσει επάνω τα κάνουμε στρόγγυλα και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά
Γίνονται πολύ τραγανά και νόστιμα.
Μπορούμε να βάλουμε και ζάχαρη από πάνω αντί για σουσάμι
Gogo Samiou – ΠΗΓΗ